Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΣΕΝΑΡΙΟ 'Η....


Φτιάχνουμε ένα σενάριο τώρα και λέμε πως της ΠΓΔΜ της την έχει δώσει, και δεν θέλει να κάθεται να σκέφτεται πως θα ονομαστεί, πως θα τη φωνάζουμε εμείς, οι άλλοι, οι τρίτοι, ο γείτονας. Να με λες Δημοκρατία της Μακεδονίας, λέει η ΠΓΔΜ, και Μακεδονία σκέτο να με λες καλά είμαι, και το κλείνει το θέμα της.
Η ελληνική διπλωματία από την άλλη, έχει μέγα θέμα τώρα να αντιμετωπίσει, και τι κάνει;Κάνει ότι έχει πει ο Κώστας Καραμανλής. Δεν θες κυρία μου κοινά αποδεκτή λύση;
Βέτο σου βάζω πολύ ωραίο, και αν δεις εσύ ΝΑΤΟ, να το φας. Διπλωματικά τα λένε, όχι έτσι αγοραία, βεβαίως .
Έρχεται αμέσως- αμέσως ο αμερικανικός παράγων, γνωστών προθέσεων, και με επιτυχημένες εξετάσεις και εδώ και αλλού και παντού. Και επειδή του ρχεται βολικό να το χει το κράτος αυτό στο ΝΑΤΟ, καθότι πολύ εξυπηρετικό, κάνει τσαχπινιές και ζαβολιές, και του λέει, μην ανησυχείς, θα σε βάλω εγώ στο ΝΑΤΟ
Θα βάλουν οι άλλοι βέτο, θα τους κάνουμε να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, θα βάλουμε το βέτο στο ψυγείο, και το εξετάζουμε εν καιρώ. Εντάξει ΠΓΔΜ; Yes sir, απαντά η ΠΓΔΜ που δεν θα λέγεται σε αυτή την περίπτωση «πρώην» ούτε «γιουγκοσλαβική», και ερχόμαστε πάλι στα δικά μας.
Τι πράττει ο πρωθυπουργός της χώρας σε αυτήν την απευκταία περίπτωση; ;Έξω για πάντα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις του θανάτου και τέτοια;δεν νομίζω. Αλλιώς θα παιχτεί το παιγνίδι. Σενάριο είπαμε είναι. Προς το παρόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: