Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΑΡΧΕΙΟ


Να σε ρωτήσω κάτι, μήπως ξέρεις να με διαφωτίσεις: Που βρίσκονται όλα αυτά τα αρχεία που πάνε διάφορες υποθέσεις και χώνονται, καταχωνιάζονται για να στο πω αλλιώς και μην τις είδατε μην τις απαντήσατε;
Λογικά, πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο κτίριο κάπου,ένα Μέγαρο, γιατί μια τέτοια αρχειοθήκη πρέπει να έχει όγκο πολύ. Υπερμεγέθης.
Το πως χωράει τώρα μαζί και πακιστανούς, και υποκλοπές, και ομόλογα, και έναν Κλαδά αυτοπροσώπως, είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω με την πρώτη ανάγνωση, με τη δεύτερη μπερδεύομαι ακόμα περισσότερο.
Αυτές όλες οι υποθέσεις, οι αρχειοθετημένες, συζητάνε μεταξύ τους; Δηλαδή, βγαίνει από το συρτάρι ένας Πακιστανός, βγαίνει από το άλλο ο Κουκοδήμος για παράδειγμα, και πιάνουν συζήτηση, ή απλώς κάθονται εκεί μέσα και δεν τους ξαναβλέπει ανθρώπου μάτι;Κρίμα αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Κανονικά θα έπρεπε να το κάνουν κάτι σαν Μουσείο, να πηγαίνει ο κάθε χαρούμενος επισκέπτης, και να βλέπει κομμάτια από τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Να λέει η ξεναγός, «εδώ βλέπετε κομμάτια και θρύψαλα από την υπόθεση Ζαχόπουλου, δυστυχώς δεν έχω DVD να σας δώσω, αλλά έτσι κι αλλιώς ποιός βλέπει πια στις μέρες μας DVD; Κανένας λέει το Μέγαρο Μαξίμου, που ξέρει από αυτά».
Η ξενάγηση σε έναν τέτοιο χώρο, θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με αποσπάσματα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλοπόυλου, αλλά και του Θέμου Αναστασιάδη, και επίσης μερικά video από την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα βοηθούσαν πάρα πολύ τον επισκέπτη να μπει στο κλίμα.
Στο κλίμα της πλήρους σύγχυσης, εννοούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: