Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ






Είχε ωραίο ήλιο χθες, βγήκε ο Νίκος Γκαργάνας και μας μίλησε για τον κακό μας τον καιρό, και πήγαμε να πιάσουμε καμιά γωνιά, διότι βαριά σύννεφα πλακώσαν από παντού με το που άρχισε να μιλά ο κύριος διοικητής,
Ο Νίκος Γκαργάνας, δεν φταίει, γιατί να φταίει δηλαδή, τεχνοκράτης είναι, λέει εκείνος ότι διαπιστώνει, τα μεταφράζει με τη δική του λογική σε μέτρα,, και ζήτω που καήκαμε. Μας είπε λοιπόν για μεγέθη που αν περιμένεις αν στα πω με αμιγώς οικονομικούς όρους, λυπάμαι, έχασες. Θα σου πω τι κατάλαβα από την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Κατάλαβα, πως τούτη η γη που την πατούμε όλοι μέσα θε να μπούμε, οπότε χαρείτε όσο είναι καιρός, και καιρό πολύ δεν έχεις, λυπάμαι που σε στενοχωρώ. Έχουμε λοιπόν κατά τον κύριο Γκαργκάνα μια επιβράδυνση της ανάπτυξης, που είναι παρήγορο από μία άποψη. Σημαίνει πως κάποια ανάπτυξη την είχαμε, απλά τώρα πάει διακοπές για χειμερινό σκι.
Μαζί, έχουμε αύξηση του πληθωρισμού, κι αυτό το δίδυμο της συμφοράς, πως θα το αντιμετωπίσεις; Απλό, απλούστατο. Δεν θα πάρεις αύξηση φέτος, αγαπητέ, ή στην καλύτερη περίπτωση, θα παρεις κάτι, το οποίο δεν το λες όμως αύξηση στο μισθό σου, όχι. Το λες τίποτα, γιατί τίποτα δεν είναι. Οπότε, κυριολεκτείς.
Πρόσθεσε εδώ και το άλλο καλό, πως το ασφαλιστικό, πρέπει να προχωρήσει άμεσα, διότι αλλιώς καήκαμε λέει ο κύριος Γκαργκάνας. Πάντως, είδα ένα χαμόγελο χθες. Αυτό του Γιώργου Αλογοσκούφη. Όταν τα είδα, πρέπει να σου πω πως ανησύχησα περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: