Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν. Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι; Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι. Δημοτικό της Δέσπως είναι αυτό, να μας συγχωρέσει η Δέσπω η άγνωστη που της το κλέβουμε και το κάνουμε Δημοτικό του Κώστα. Του Καραμανλή βεβαίως.
Διότι το είπε μόνος του στην Βουλή, ολόκληρος πρωθυπουργός. «Συμμαχούμε με τον πολίτη - καταναλωτή για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η μάχη με την ακρίβεια, η μάχη για την καθημερινότητα του πολίτη, είναι καθημερινή μάχη»., είπε ο άνθρωπος, και έτσι μας απηύθυνε το κάλεσμα να βγούμε μαζί του σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, περίπτερα ακόμα, ώστε να την πιάσουμε αυτήν την ακρίβεια και να τη δώσουμε να καταλάβει.
Να πάει από κει που ρθε η άτιμη. Από πού ήρθε, αλήθεια,παραμένει αδιευκρίνιστο και ο κύριος Κώστας δεν μας είπε τίποτα περί αυτού παρά τα κλασικό ρεπερτόριο:, Η διεθνής συγκυρία, το πετρέλαιο, τέτοια.
Μαζί μας σε αυτόν τον ανένδοτο, θα έχουμε βέβαια και τον Χρήστο Φώλια, που είπε πως εμείς φταίμε για την ακρίβεια, και δεν ψαχνόμαστε όπως πρέπει,είμαστε επιπόλαιοι και ελαφρόμυαλοι. Άσε τα μέτρα. Σαράντα ένα παρακαλώ,κι εκεί που λέγαμε παλιά, άντε καλά σαράντα, τώρα θα λέμε καλά σαράντα ένα.
Μετά από όλα αυτά, καταλαβαίνουμε όλοι πως Η ακρίβεια, δέχτηκε καίριο πλήγμα,αλλά υποψιαζόμαστε πως κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο και να ορθοποδήσει. Άντε, το καρυοφύλλι μάνα μου, μην περιμένει ο κύριος Καραμανλής με τα άλλα παλικάρια στην πόρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: