Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

ΔΙΣΕΚΤΟΙ ΚΑΙΡΟΙ


Δεν μπορώ να σου πω με καμία βεβαιότητα ποιός ήταν αυτός που έκανε τι διαρροές από την ψηφοφορία για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου, οι οποίες αποδείχθηκαν και έγκυρες. Όπου όλοι οι ιεράρχες ήταν κλεισμένοι σε μια αίθουσα, είχαν και την «ομπρέλα» από πάνω τους που απενεργοποιεί τα κινητά, και όμως η πληροφορία κινήθηκε.
Τι να σου;Να σου πω πως το Αγιο Πνεύμα έδρασε, εν είδει περιστεράς βεβαίως, «πέταξε» προς τα έξω για να πει όα συμβαίνουν μέσα;Βλάσφημο ακούγεται, το αποσύρω. Σημασία έχει ότι εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος, «άξιος, άξιος», τελεία στα εκκλησιαστικά γιατί ειδικοί δεν είμαστε.
Μας απασχολεί κάπως, ελαφρά όμως, όπως και την κυβέρνηση, η νέα διαφοροποίηση του Πέτρου Τατούλη από την επίσημη κυβερνητική γραμμή που βγαίνει ευθαρσώς και λέει να γίνει εξεταστική, και κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τη δικαιοσύνη, ό τι και καλά θα «κολλήσει» η διερεύνηση της υπόθεσης Ζαχόπουλου.
Άσε το άλλο που λέει, που αν δεν είναι αιχμή για την κυβέρνηση, πες με ηλίθιο και δεν θα παρεξηγηθώ:«Τίποτα δεν μπορεί να στηρίζει επ άπειρον τα θεμέλια ενός συστήματος που δυναμιτίζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις». Είπε ο Τατούλης, τι να πει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τώρα γι αυτό;περί ανέμων και υδάτων πολλών, και άλλη ερώτηση, παρακαλώ. Εκατόν πενήντα ένα τους έχουμε, καταλαβαίνετε.
Κι άλλο έχουμε. Είμαστε σε αναμονή εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΝ, που να τρέξεις να τα προλάβεις όλα αυτά, ερωτώ; Φορτωμένος μας μπήκε ο Φεβρουάριος, και περνάμε και δίσεκτο έτος, μην ξεχνάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: