Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Η Βουλή είναι ένα ωραίο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, που πάνε οι τουρίστες και το φωτογραφίζουνε, ειδικά την ώρα που οι τσολιάδες αλλάζουν φρουρά και αυτό είναι πολύ θεαματικό. Αυτά, απ έξω.
Από μέσα η Βουλή έχει άλλη χάρη, και αυτή την προσδίδουν οι εκπρόσωποι του έθνους που ανεβαίνουν στο βήμα και ομιλούν για τα κρίσιμα ζητήματα του έθνους, ενώ παίρνουν και αποφάσεις για όλους εμάς που τους ψηφίσαμε- να μου κοπεί το χέρι από τη ρίζα είναι μια φράση που ακούγεται στο μπαγκράουντ.
Μερικές φορές οι συζητήσεις στη Βουλή έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως όταν παρίσταται ο πρωθυπουργός της χώρας, κάτι που δεν το κάνει συχνά, και απαντά σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.
Μιλάμε για το «λίκνο της Δημοκρατίας τώρα, και χθες, άστραψε και βρόντηξε το λίκνο, γιατί βγήκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και τους κατατρόπωσε όλους, με μια απλή, αλλά σαφή φράση. Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα:
«Δεν χαριζόμαστε ούτε πρόκειται να χαριστούμε ποτέ σε κανέναν. Όποιος και αν είναι, όπου και αν βρίσκεται».. Βέβαια, από αυτή τη φράση, προκύπτει το ερώτημα, πού να βρίσκεται αυτός που δεν θα του χαριστούμε, γατί κάπου πρέπει να ναι, αφού έχουμε υπόθεση Ζαχόπουλου που τρέχει, έχουμε υπόθεση της Siemens που τρέχει, μόνες τους αρχίσανε το τροχάδην, ή κάποιος έβαλε ο χεράκι του;
Ποιός να είναι, ο πρωθυπουργός μάλλον δεν ξέρει. Το άφησε ανοιχτό το ζήτημα αυτό, για να χουμε να συζητάμε και μεταξύ μας, αλλά για να χουν και θέμα τα τηλεοπτικά πάνελ. Πως θα τη βγάλουν αλλιώς;

Δεν υπάρχουν σχόλια: