Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΜΗΛΟ ΔΑΓΚΩΜΕΝΟ


Όχι, όχι, δεν είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον μία υπόθεση να την πάρεις ελαφρά την καρδία. Είναι μια υπόθεση που έχει πολιτικό μήνυμα πολύ βαθύ, που είναι όμως και πολύ βαθιά κρυμμένο και έτσι δεν το βρίσκεις εύκολα.
Μερικοί λένε πως δεν το βρίσκεις αυτό το μήνυμα γιατί, απλούστατα δεν υπάρχει, αλλά αυτοί είναι κακόβουλοι. Απλό παράδειγμα θα σου φέρω για να καταλάβεις πόσο δίκιο έχω. Πάει η Κύπρος να διαγωνιστεί. και τι στέλνει;
Στέλνει μια τραγουδίστρια πολύ ανεβαστική που τραγουδά “femme fatal” σε άπταιστα ελληνογαλλικά, που σημαίνει : Κάνει από τη μία την προσέγγιση της η Κυπριακής Δημοκρατία στη Γαλλία, έτσι ώστε να μην κατηγορούν τον κύριο Χριστόφια για ευρωσκεπτικισμό από την άλλη του τη λέει του Σαρκοζί εμμέσως πλην σαφώς, πως με τη γυναίκα που έμπλεξες, σε κακά χάλια σε βλέπω Νικολά, δες τις δημοσκοπήσεις μόνος σου, μην βλέπεις μόνο την Κάρλα Μπρούνι.
Η Ελλάδα πάλι, επέλεξε να κάνει εξωτερική πολιτική μέσω της κυρίας Καλομοίρας Σαράντη, η οποία θα πάει στο Βελιγράδι να τραγουδήσει «My secret combination», δηλαδή ο μυστικός μου συνδυασμός.
Αν την πάρεις την Ντόρα Μπακογιάννη τηλέφωνο και την ρωτήσεις τι ακριβώς θέλει να πει ο ποιητής, θα σου πει, πως επειδή η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή αλλά και τη διεθνή σκηνή, αναμφιβόλως, έχει καταστρώσει πάρα πολλά σχέδια για όλη την υφήλιο, μέσα από συνδυαστικές πολιτικές πολύ αποδοτικές. Δεν βλέπεις τι γίνεται με το όνομα των Σκοπίων;Θα σου πει η Ντόρα. Και θα της κλείσεις το τηλέφωνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: