Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Με το που πάτησε το πόδι του ο Μπους στο Βουκουρέστι, και άνοιξε το στόμα του, το είπε ο άνθρωπος, το είπε ξεκάθαρα μην παρεξηγηθούμε. Πως η Μακεδονία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δόξα και τιμή.
Όταν ο Μπους λέει Μακεδονία, δεν εννοεί τη Μακεδονία, εννοεί την ΠΓΔΜ,αλλά αυτό δεν ήταν μία από τις γκάφες του, όχι.
Αυτή είναι η πολιτική του απόφαση για το προτεκτοράτο που θέλει να στήσει, και η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί διαρρέουν διάφοροι από δίπλα, διότι έχει άδικο, και πρέπει να τηρήσει την ενδιάμεση συμφωνία η Ελλάδα, αλλιώς ντα. Όχι ντα, λέει ένας άλλος αξιωματούχος, που θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε λέξη που παραπέμπει σε Ρωσία και Πούτιν, μην ανοίγουμε κι άλλα θέματα τώρα.
Στο μεταξύ βγήκε κι ένας χάρτης με τη Μακεδονία, ένας άλλος με τη Τσαμουριά, κι αν καταλάβαμε καλά, η Ελλάδα τελικά, δεν είναι αυτή που ξέρουμε,όχι.
Η Ελλάδα είναι η Αθήνα, και κάτι προάστια γύρω- γύρω, όχι πολλά, μην νομίζεις. Ας πούμε, το Νέο Ηράκλειο μπορεί να μπει σε γκρίζα ζώνη αίφνης,ενώ το Κολωνάκι δεν κινδυνεύει, ευτυχώς. Έτσι επιστρέφουμε στην ιδέα της πόλης-κράτους, όπως ήταν η Αρχαία Αθήνα που αν είχε ελληνικό πολιτισμό όμως ή όχι, δεν το ξέρουμε. Περιμένουμε τα Σκόπια αν μας ενημερώσουν και γι αυτό το θέμα.
Η Κρήτη, είναι ελληνική; Θα δείξει, τι να σας πούμε και μεις. Τα νησιά του Αιγαίου. μην το συζητάς αυτό, γιατί υπάρχει Ερντογάν και μας βλέπει.
Αχ, βέτο που σου χρειάζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: