Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΒΟΥΛΗ

Η Βουλή είναι ένα ωραίο, ψηλό κτίριο, διαμπερές, ανατολικομεσημβρινό, με όλες τις ανέσεις, ευρύχωρο πάρκινγκ., που μπροστά του συχνάζουν περιστέρια, τα οποία ταϊζουνε οι τουρίστες και οι οικολόγοι. Εκτός από περιστέρια, μπροστά; τη Βουλή έχει και τσολιάδες, που στέκονται όρθιοι εκεί για πολύ ώρα, ώστε να πηγαίνει ένας επισκέπτης ή ένας περίεργος και να τους φωτογραφίζει, ενώ οι πιο τολμηροί πάνε και τους ακουμπούν για να δουν πως είναι αληθινοί. Και είναι αληθινοί, αν και ούτε μιλάνε, ούτε γελάνε. Περπατάνε όμως, αραιά και που, κι αυτό λέγεται «αλλαγή φρουράς».


Στη Βουλή συχνάζουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι όμως δεν είναι από αυτούς που ταϊζουν τα περιστέρια ή ντύνονται τσολιάδες, αλλά,είναι από τους άλλους, που είναι αιωνίως βιαστικού, μιλάνε στα κινητά τηλέφωνα διαρκώς και κρατάνε ογκώδεις φακέλους, που μπορεί να είναι λευκά χαρτιά, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι φαίνεται, όχι τι είναι το κάθε τι. Αυτοί, έχουν αυτοκίνητα που παρκάρουν πέρα δώθε, και μετά βγαίνουν από τα αυτοκίνητα, κάνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους πρώτα και μετά μπαίνουν στην αίθουσα της Βουλής, όπου κάθονται σε κάτι περίεργα καθίσματα που λέγονται έδρανα.


Λόγω των συχνών τους επισκέψεων στη Βουλή, οι άνθρωποι αυτοί πήραν το όνομα «βουλευτές». Ενώ, αν συχνάζανε συχνά σε μπαρ θα τους λέγαμε μπαρόβιους-αν και η μια ιδιότητα δεν αποκλείει αναγκαστικά την άλλη. Η Βουλή, εκτός από ωραίο και υψηλό κτίριο είναι και ο ναός της Δημοκρατίας, παρόλο που κανείς δεν προσεύχεται εκεί μέσα. Προσεύχεται για να μπει εκεί μέσα, και μόλις μπει, ως βουλευτής πλέον,υπηρετεί το λαό., από τον οποίο εξάλλου επιλέχθηκε για να τον εκπροσωπεί.


Ο λαός είναι μια αφηρημένη έννοια, και εκεί οφείλέται το γεγονός πως μερικοί εκ των βουλευτών, μην μπορώντας να προσδιορίσουν ακριβώς τι είναι λαός, δεν τον υπηρετούν καθόλου. Άλλοι, ερμηνεύουν την έννοια όμως, με τον εξής τρόπο: Λαός είμαι και γω, επομένως θα υπηρετήσω τον εαυτό μου, για το καλό του τόπου και της δημοκρατίας. Και το πράττουν πολύ αποτελεσματικά αυτό. Παρόλο που έχουν επιλέξει εντίμως αυτόν τον τρόπο για να υπηρετούν τον λαό, δηλαδή τον εαυτό τους, πολλές φορές γίνονται αδίκως αντικείμενο κριτικής, και φτάνουμε στο σημείο να στήνονται Εξεταστικές και Προανακριτικές Επιτροπές, έτσι, άνευ λόγου και αιτίας, βασικά. Βασικά, καλησπέρα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: