Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ,ΚΥΡΙΟΙ

ΕΝΑΣ ένας κύριοι, στη σειρά και μην σπρώχνεστε, όλοι θα πάρετε. Αφήστε κάτω κύριε Δρυ το μανίκι του κυρίου Τσιτουρίδη, κύριε Βουλγαράκη, καλώς ορίσατε, τα δέοντα στη σύζυγο, και σεις εδώ, κύριε Μπέζα; Πως πάνε τα οικονομικά μας, για πείτε μου να περάσει η ώρα μέχρι να σας καλέσουν μέσα. Τι βδομάδα και τούτη που σου ξημερώνει όμως. Δεν θα χεις ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, ούτε τέσσερα παιδιά, που σαν θα μεγαλώσουν όλα θα γίνουν λεβέντες για χάρη του Πειραιά, αλλά μια εντεκάδα ολόκληρη θα έχεις να στήσεις ένα ματς, και «πάμε στοίχημα» μπορείς να παίξεις.


ΠΟΙΟΣ θα ρίξει ποιόν και τι θα καρφώσει, ποιες είναι οι ευθύνες του καθενός, και αν στο κάτω-κάτω, υπάρχουν ευθύνες. Βατοπέδι έχουμε φυσικά, που από αύριο δεν πάει Βουλή με ράσα, το ζήσαμε και το χαρήκαμε αυτό τις προηγούμενες μέρες, αλλά μας τελείωσε , και ο Ευδόκιμος ευδοκίμησε παρεμπιπτόντως. Τώρα έχουμε τους πολιτικούς, τους εμπλεκόμενους, τους φερόμενους ως τέτοιους,τους σχετικούς, τους άσχετους, τους, «δεν ξέρω, δεν απαντώ», και άλλες ποικιλίες. Εντεκα παρακαλώ, ζωή να χουνε, και δεν κλείσαμε κιόλας.



ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, τώρα ανοίξαμε και σας περιμένουμε, διότι αυτή η Εξεταστική Επιτροπή, μου το χει πει εμού του ιδίου, εμπιστευτικά, και σε όλον τον κόσμο μετά, πως και άλλους θα καλέσει μόλις τις τελειώσει το πρώτο γκρουπ, γιατί τη βρίσκει η Επιτροπή να εξετάζει. Εξ ου και Εξεταστική. Ποιους θα καλέσει δεν γνωρίζω επακριβώς, αλλά ευχαριστώ το Θεό που δεν με έριξε στα βαριά και στο δρόμο της πολιτικής, γιατί σήμερα μπορεί να ήμουν ένας βουλευτής που είχε δει μια φορά τον Εφραίμ τυχαία, σε ένα ταξί που το πήραμε διπλή κούρσα, και να με κατηγορούσαν ως εμπνευστή του σχεδίου.


ΑΥΤΗ είναι πάνω-κάτω και η επιχειρηματολογία των περισσότερων από τους πολιτικούς που θα καταθέσουν όσα καταθέσουν, διότι δεν έκανε τίποτα περίεργο ή παράξενο, απλώς, έτυχε. Και πέτυχε. Δεν σου αρέσει αυτό το επιχείρημα; Σου έχω άλλο: Εκτελούσα νόμιμα στα πλαίσια των καθηκόντων μου. Αλλο ωραίο επιχείρημα είναι πως εν υπέγραψα τα χαρτιά που υπέγραψα. Είναι οφθαλμαπάτη. Είμαι παντελώς άσχετος κύριε πρόεδρε, θα πεταχτεί να πει κάποιος, και η όποια εμπλοκή μου οφείλεται σε εσωκομματικό πόλεμο που δέχομαι για;τι είμαι μια μεγάλη προσωπικότητα και όλοι με ζηλεύουνε. Ματάκι πρέπει να κρεμάσω στο λαιμό μου και να φορέσω φυλαχτό.




ΥΠΑΡΧΕΙ και το άλλο ζήτημα; Ποιος φταίει πιο πολύ; Το ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. Οχι, να κάτσουμε να μετρήσουμε, διότι εμείς οι ΝΔ σας λέμε πως εσείς την ξεκινήσατε την υπόθεση αυτή και ιδού οι υπογραφές Δρυ και δεν ξέρω τι έκανε ο κύριος Φωτιάδης αποπομπή, ανακοπή, κωλοτούμπες, αλλά φταίτε εσείς, και έχετε το θράσος να μιλάτε. Χα, θα απαντήσει αποστομωτικά το ΠΑΣΟΚ. Μιλάνε όλες μιλάν και οι βιόλες. Πότε ξεκίνησαν οι ανταλλαγές, και ποιος ήταν κολλητός του Εφραίμ, ποια είναι η σκοτεινή χείρα που κίνησε τα νήματα για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της σύγχρονης, παλαιότερης και αρχαίας μπορώ να σου πω, ιστορίας της Ελλάδος; Είναι μια δεξιά χείρα, και κυλιέστε στον βούρκο της ακολασίας.


ΣΚΑΝΔΑΛΟ λέμε τώρα, αλλά κοιτάξτε να δείτε κύριοι συνάδελφοι. Με όλη την εκτίμηση που σας έχω, θα σας παρακαλούσα να μιλάμε για μια υπόθεση και να μην βιαζόμαστε να προστρέχουμε σε αβάσιμους χαρακτηρισμούς, διότι μέχρι στιγμής δεν προκύπτει από πουθενά απολύτως τίποτα, εκτός από την ευθύνη του ίδιου του αγίου ηγουμένου,. Και αν πούμε εμείς σκάνδαλο, σκανδαλίζουμε το λαό, που αποστρέφει το βλέμμα και από τη θρησκεία και από την πολιτική, και που βαδίζει έτσι η πατρίς;


ΠΟΥ βαδίζει η πατρίς, είναι ένα ερώτημα που μπορούμε να το αφήσουμε αναπάντητο προς το παρόν, για να μην εκτεθούμε από τις όποιες αποκαλύψεις. Ο ηγούμενος Εφραίμ όμως βαδίζει σταθερά στους ολισθηρούς( λόγω της δομής του εδάφους το λέμε δεν είναι υπαινιγμούς) δρόμους του Αγίου Ορους, με κάπως ψαλιδισμένα τα φτερά και τις αρμοδιότητες παρομοίως, αλλά ότι ζημιά είχε να κάνει, την έχει κάνει ήδη και με το παραπάνω. Οχι ότι δεν μπορούσε και περισσότερα. Μπορούσε, γιατί είναι δημιουργικός και ευφάνταστος άνθρωπος, και γιαυτό μέχρι πρότινος όλοι σχεδόν τον δεχόταν στα υπουργεία τους. Μετά, περάσαμε στο φαινόμενο της αμνησίας.