Παρασκευή 18 Απριλίου 2008

EΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣΤΑ


Δεν ξέρω αν το μάθετε,αλλά οι μεταρρυθμίσεις θωρακίζουν την οικονομία μας, πως να στο πω, την κάνουν Ρόμποκοκ, Ζορό, Ψωμιάδη τολμώ να σου πω.
Αυτό το συμπέρασμα, δεν το έβγαλα μόνος μου. Το έβγαλε ο Κώστας Καραμανλής, που πρωθυπουργός είναι ο άθρωπος, έχει τους συμβούλους του, θα του το είπαν ότι έτσι είναι και το είπε με τη σειρά του. Στη Βουλή.
Αυτό που πράγμα, το οποίο είναι αληθές, δεν χωρά καμία αμφιβολία, μας κάνει εξαιρετικά αισιόδοξους, γιατί μπορούμε να ριχτούμε στη σπατάλη τώρα, να κάνουμε ντόλτσε βίτα, αυτήν που λεν ζωή γλυκιά και κάθε μέρα να κατεβαίνουμε της κοινωνίας τα σκαλιά., Όχι;
Όχι, μου λέει ο πρωθυπουργός, γιατί ναι μεν, την έχει κάνει την οικονομία έτσι όπως την έκανε, αλλά πρέπει τώρα να προσέξω εγώ, μην το χαλάσω το επίτευγμα. Είναι και η διεθνής συγκυρία που μπορεί να μην με αγγίζει πολύ, αλλά ένα χέρι, θα το βάλει, η ανήθικη.
Άμα προσέξω και γω λίγο θα έχουμε μι α τεράστια αύξηση των εισοδημάτων τέτοια, που όλοι θα αναρωτιόμαστε ως ανόητοι ποιος είναι Έλληνας κροίσος με δικό του νησί, και θα είμαστε εμείς οι ίδιοι αυτοί.
Άσε την ανεργία. Θα σηκωθεί και θα φύγει μετανάστρια, σε άλλη γη σε άλλα μέρη.
ΟΙ ξένοι επενδυτές, ουρές στα σύνορα στο μεταξύ σχηματίζουν, και τους δίνουν οι συνοριοφύλακες σειρά προτεραιότητας για να περάσουν στη χώρα και να ρίξουν λεφτά με το τσουβάλι, διότι αναπτυσσόμαστε ραγδαία.
Κι ας μην το έχεις προσέξει, διαπιστώσει, ζήσει. Το ζει ο Καραμανλής.

Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ


Δέκα ακόμα χώρες βρέθηκαν ντοπέ από τη WADA, να δηλώνουν πως λέγονται Μακεδονία, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση της κυβέρνηση που καταθέτοντας στον εισαγγελέα φέρεται να ρίχνει όλες τις ευθύνες στην Εύη Τσέκου.
Προκλητικές δηλώσεις επί του θέματος από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που εγκάλεσε τον Χρήστο Ιάκωβο επειδή καλλιεργεί τον αντιαμερικανισμό. Εκ παραλλήλου, στις φοιτητικές εκλογές, γυναίκα της χρονιάς αναδείχθηκε η Ελένη Μενεγάκη, και ο Αλέκος Αλαβάνος κατήγγειλε τον δικομματισμό.
Ένα μυαλό το χεις, άμα έχεις και την επικαιρότητα να σε μπερδεύει,έτσι θα καταλήξεις. Αέρα πατέρα, και ό τι φανεί στον τρελλοστεφανή. Αυτά είναι τα γεγονότα, και έχουμε κι άλλα, όχι θα μέναμε σε αυτά τα λίγα.
Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση για το όνομα των Σκοπιών και τους κυβερνητικούς χειρισμούς, με τον πρωθυπουργό να θέλει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει, ο ΣΥΝ κάνει κυβερνητικό πρόγραμμα τώρα και δεν ευκαιρεί να μας πει, το ΚΚΕ κατήγγειλε, έτσι, χωρίς πρόγραμμα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για να μη ν ξεχνιόμαστε.
Στα καμένα, οι καμένοι φταίνε, μας είπε το ΥΠΕΧΩΔΕ, που δεν ζητάνε τα λεφτά τους, και καμία κωλυσιεργία δεν υπάρχει, άρα σύντομα θα έρθει η επίσημη πρόσκληση του Πούτιν στον Έλληνα πρωθυπουργό, ο δε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πάει στα Σκόπια γιατί έτσι του αρέσει, αλλά δεν θα πάει τώρα., θα πάει μετά.
Ανέβηκε και το θερμόμετρο στα ύψη μαζί με τον πληθωρισμό, και στο μπάσκετ, έχουμε ένα πρόβλημα.
Αυτές ήταν οι κυριότερες ειδήσεις.

Σάββατο 5 Απριλίου 2008

ΑΕΡΑ!


Νενικήμανεν! Ίτε παίδες Ελλήνων –είτε παίδες Γάλλων που έχουν όμως καταγωγή από Θεσσαλονίκη, και αν σου η τεράστια επιτυχία που καθόλου αναμενόμενη δεν ήταν. Τι έκανε η Ελλάδα, παιδιά;Έβαλε βέτο. Πολύ καλά έκανε, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας με την τεράστια εθνική επιτυχία, διότι το βέτο, η ύστατη λύση είναι, άσε που καθόλου δεν εκπλαγήκαμε, γιατί όλοι το ξέραμε, και όλα τα πολιτικά κόμματα το είχαν συμφωνήσει. Μένουν τα Σκόπια εκτός ΝΑΤΟ, πολύ ορθώς πράξαμε κύριε Μπους και μην μη αγριοκοιτάζεις τώρα, διότι δεν σου φταίω μόνο εγώ. Όλοι σου φταίνε, που από εξωτερική πολιτική τα έχεις κάνει μπάχαλο παντού, και είδες με την αγαπημένη σου Ουκρανία τι έγινε. Εκτός και αυτή, τελικά.
Ένα πρόσωπο είναι εκείνο που πρωταγωνίστησε στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ. Ο Τζορτζ Μπους, ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, που πολλά χαστούκια έφαγε, μυαλό είναι αμφίβολο αν έβαλε- μερικοί λένε πως δεν έχει μυαλό, άρα πως να το βάλει;
Εμείς από τη μεριά μας αποκτήσαμε νέα αγάπη, τον Νικολά Σαρκοζί, μια χαρά άνθρωπος μας φαίνεται τώρα, του τα ρίχναμε πριν, αλλά δεν μας νοιάζει ποσώς πλέον. Κύριος. και κυρία η Κάρλα Μπρούνι, δεν το συζητάμε, κι ας έλειπε από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.
Μόνοι στο ΝΑΤΟ, δεν μείναμε πάντως, κι αυτό, πολύ καλό μας φάνηκε. Από δω και πέρα τι γίνεται, αυτό να δούμε κάπως, ήρεμα και χαλαρά, και σεις κύριε Αδωνι Γεωργιάδη, σταματήστε επιτέλους να φωνάζετε τόσο δυνατά. Σκέτη παραφωνία.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2008

ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ


Με το που πάτησε το πόδι του ο Μπους στο Βουκουρέστι, και άνοιξε το στόμα του, το είπε ο άνθρωπος, το είπε ξεκάθαρα μην παρεξηγηθούμε. Πως η Μακεδονία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, δόξα και τιμή.
Όταν ο Μπους λέει Μακεδονία, δεν εννοεί τη Μακεδονία, εννοεί την ΠΓΔΜ,αλλά αυτό δεν ήταν μία από τις γκάφες του, όχι.
Αυτή είναι η πολιτική του απόφαση για το προτεκτοράτο που θέλει να στήσει, και η Ελλάδα πρέπει να συμμορφωθεί διαρρέουν διάφοροι από δίπλα, διότι έχει άδικο, και πρέπει να τηρήσει την ενδιάμεση συμφωνία η Ελλάδα, αλλιώς ντα. Όχι ντα, λέει ένας άλλος αξιωματούχος, που θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε λέξη που παραπέμπει σε Ρωσία και Πούτιν, μην ανοίγουμε κι άλλα θέματα τώρα.
Στο μεταξύ βγήκε κι ένας χάρτης με τη Μακεδονία, ένας άλλος με τη Τσαμουριά, κι αν καταλάβαμε καλά, η Ελλάδα τελικά, δεν είναι αυτή που ξέρουμε,όχι.
Η Ελλάδα είναι η Αθήνα, και κάτι προάστια γύρω- γύρω, όχι πολλά, μην νομίζεις. Ας πούμε, το Νέο Ηράκλειο μπορεί να μπει σε γκρίζα ζώνη αίφνης,ενώ το Κολωνάκι δεν κινδυνεύει, ευτυχώς. Έτσι επιστρέφουμε στην ιδέα της πόλης-κράτους, όπως ήταν η Αρχαία Αθήνα που αν είχε ελληνικό πολιτισμό όμως ή όχι, δεν το ξέρουμε. Περιμένουμε τα Σκόπια αν μας ενημερώσουν και γι αυτό το θέμα.
Η Κρήτη, είναι ελληνική; Θα δείξει, τι να σας πούμε και μεις. Τα νησιά του Αιγαίου. μην το συζητάς αυτό, γιατί υπάρχει Ερντογάν και μας βλέπει.
Αχ, βέτο που σου χρειάζεται!

Τρίτη 1 Απριλίου 2008

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ


Μεγάλη άνθηση γνωρίζουν οι τέχνες στη γειτονική χώρα που έχει ένα όνομα σε στιλ ΠΓΔΜ, αλλά θέλει να τη λένε Μακεδονία, όπως η θεία μου η Αρτεμισία θέλει να τη λέμε Τζούλια, γιατί θαυμάζει την Τζούλια Αλεξανδράτου, τρομάρα της.
Τρομάρα μεγάλη έχει πιάσει τους εικαστικούς καλλιτέχνες ανά τον κόσμο, όταν αντελήφθησαν πως πολύ πίσω έχουν μείνει όλοι στο να κάνουν τα διάφορα ακαταλαβίστικά, τα αφηρημένα τάχα μου, που σημαίνει πως ο καλλιτέχνης από έμπνευση, άστα να πάνε. Το σοκ που προήλθε από τα πολύ συγκεκριμένα δημιουργήματα των Σκοπιανών καλλιτεχνών, είναι τόσο ισχυρό δε, που αυτοχαστουκίζονται οι εικαστικοί. Μα ποιος συνέλαβε την ωραιότατη ιδέα να βάλεις την ελληνική σημαία τη σβάστικα, τι σύλληψη κι αυτή.
Αυτή η σύνθεση δείχνει που μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο η αφόρητη του δημιουργικότητα, και ένας ακραίος φανατισμός που τον κάνει να ξεπερνά τα όρια, όπως ας πούμε έκανε και ο Μπέκετ στον τομέα του (συχώρα μας, Μπέκετ). Το άλλο, με τον Καραμανλή-κολάζ να είναι ναζί, δεν το συζητάς καθόλου.
Αυτό μπορεί και να διεκδικήσει βραβείο σε κάποια Μπιενάλε, μην αποκλείεις τίποτα, γιατί είναι ΄να προχωρημένο σχέδιο, το προχωράς και συ λίγο περισσότερο και το κάνεις μια μεγάλη μουτζούρα για να το εμπλουτίσεις. Να προσθέσουμε και κάτι αρχαιοελληνικού τύπου αγάλματα που πήγαν και έβαλαν έξω από το δημαρχείο τους, διότι και καλά, απόγονοι ενός μεγάλου πολιτισμού είναι, δεν δέχονται συζήτηση γι αυτό.
Και τώρα, Ντόρα, τι θα κάνεις; Μην απαντάς εσύ, Μπους, τη Ντόρα ρώτησα.