Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2008

ΒΑΡΕΛΙ ΔΙΧΩΣ ΠΑΤΟ


Θα χει ο Μητροπολίτης Άνθιμος κάπου να πάει στις 5 Μαρτίου, που θα τον βοηθήσει να εκτονώσει και την επαναστατική διάθεση που έχει, αλλά και το διπλωματικό απωθημένο του να βρει μια διέξοδο, να μην τυραννιέται ο άνθρωπος.
Διπλωματικό, τρόπος του λέγειν, γιατί αυτός δεν είναι τρόπος, γενικώς. Θα πάει όμως, μάλλον, αυτή τη μέρα που προαναφέραμε στο συλλαλητήριο που διοργανώνει ο ΛΑΟΣ στην παραλία τη Θεσσαλονίκης, θα πει τα συνθήματά του, θα χαιρετίσει ίσως, Ποιός ξέρει τι εκπλήξεις θα μας κρύβει αυτή η διοργάνωση;
Ποιός ξέρει τι εκπλήξεις θα έχουμε και στο δεύτερο γύρο των συνομιλιών, κανείς. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς γιατί κράτησε δεκαπέντε ολόκληρες ώρες η κατάθεση της 35 χρονης, που εμείς τη λέμε Τζέκου άνετα και χαλαρά, αν αυτό που βγήκε, ήταν πως μια ερωτική ιστορία ήταν όλο και όλο, τέλος εδώ, τα βέλη τώρα στον κομιστή.
Τι να πει κανείς; Να υποθέσει πως έκατσε η κυρία Τζέκου και έκανε τη δική της πρόταση για την ονομασία της ΠΓΔΜ, μάλλον απίθανο είναι. Πάντως, έτσι όπως τη φυγάδευσαν μετά, κάτι σημαντικό κατέχει αυτή η κυρία μάλλον, αυτό υποθέτουμε από την επιχείρηση αρπαγής της, μη τυχόν και πει κάτι στους δημοσιογράφους.
Είπα δημοσιογράφους και θυμήθηκα το περιβόητο blog. Ποιοι εκβίαζαν ποιους, ποιοι έγραφαν , πόσοι είχαν τον κωδικό, γιατί ο Αλογοσκούφης συνδέει την υπόθεση με το ΠΑΣΟΚ. Και αναρωτιέμαι:Πιάσαμε πάτο, ή έχει ακόμα, να πέσουμε πιο χαμηλά;

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2008

ΣΕΝΑΡΙΟ 'Η....


Φτιάχνουμε ένα σενάριο τώρα και λέμε πως της ΠΓΔΜ της την έχει δώσει, και δεν θέλει να κάθεται να σκέφτεται πως θα ονομαστεί, πως θα τη φωνάζουμε εμείς, οι άλλοι, οι τρίτοι, ο γείτονας. Να με λες Δημοκρατία της Μακεδονίας, λέει η ΠΓΔΜ, και Μακεδονία σκέτο να με λες καλά είμαι, και το κλείνει το θέμα της.
Η ελληνική διπλωματία από την άλλη, έχει μέγα θέμα τώρα να αντιμετωπίσει, και τι κάνει;Κάνει ότι έχει πει ο Κώστας Καραμανλής. Δεν θες κυρία μου κοινά αποδεκτή λύση;
Βέτο σου βάζω πολύ ωραίο, και αν δεις εσύ ΝΑΤΟ, να το φας. Διπλωματικά τα λένε, όχι έτσι αγοραία, βεβαίως .
Έρχεται αμέσως- αμέσως ο αμερικανικός παράγων, γνωστών προθέσεων, και με επιτυχημένες εξετάσεις και εδώ και αλλού και παντού. Και επειδή του ρχεται βολικό να το χει το κράτος αυτό στο ΝΑΤΟ, καθότι πολύ εξυπηρετικό, κάνει τσαχπινιές και ζαβολιές, και του λέει, μην ανησυχείς, θα σε βάλω εγώ στο ΝΑΤΟ
Θα βάλουν οι άλλοι βέτο, θα τους κάνουμε να εκτεθούν ανεπανόρθωτα, θα βάλουμε το βέτο στο ψυγείο, και το εξετάζουμε εν καιρώ. Εντάξει ΠΓΔΜ; Yes sir, απαντά η ΠΓΔΜ που δεν θα λέγεται σε αυτή την περίπτωση «πρώην» ούτε «γιουγκοσλαβική», και ερχόμαστε πάλι στα δικά μας.
Τι πράττει ο πρωθυπουργός της χώρας σε αυτήν την απευκταία περίπτωση; ;Έξω για πάντα από το ΝΑΤΟ, έξω οι βάσεις του θανάτου και τέτοια;δεν νομίζω. Αλλιώς θα παιχτεί το παιγνίδι. Σενάριο είπαμε είναι. Προς το παρόν.

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008

ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ


Αχός βαρύς ακούγεται, πολλά τουφέκια πέφτουν. Μήνα σε γάμο ρίχνονται, μήνα σε χαροκόπι; Ουδέ σε γάμο ρίχνονται, ουδέ σε χαροκόπι. Δημοτικό της Δέσπως είναι αυτό, να μας συγχωρέσει η Δέσπω η άγνωστη που της το κλέβουμε και το κάνουμε Δημοτικό του Κώστα. Του Καραμανλή βεβαίως.
Διότι το είπε μόνος του στην Βουλή, ολόκληρος πρωθυπουργός. «Συμμαχούμε με τον πολίτη - καταναλωτή για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η μάχη με την ακρίβεια, η μάχη για την καθημερινότητα του πολίτη, είναι καθημερινή μάχη»., είπε ο άνθρωπος, και έτσι μας απηύθυνε το κάλεσμα να βγούμε μαζί του σε σούπερ μάρκετ, πολυκαταστήματα, περίπτερα ακόμα, ώστε να την πιάσουμε αυτήν την ακρίβεια και να τη δώσουμε να καταλάβει.
Να πάει από κει που ρθε η άτιμη. Από πού ήρθε, αλήθεια,παραμένει αδιευκρίνιστο και ο κύριος Κώστας δεν μας είπε τίποτα περί αυτού παρά τα κλασικό ρεπερτόριο:, Η διεθνής συγκυρία, το πετρέλαιο, τέτοια.
Μαζί μας σε αυτόν τον ανένδοτο, θα έχουμε βέβαια και τον Χρήστο Φώλια, που είπε πως εμείς φταίμε για την ακρίβεια, και δεν ψαχνόμαστε όπως πρέπει,είμαστε επιπόλαιοι και ελαφρόμυαλοι. Άσε τα μέτρα. Σαράντα ένα παρακαλώ,κι εκεί που λέγαμε παλιά, άντε καλά σαράντα, τώρα θα λέμε καλά σαράντα ένα.
Μετά από όλα αυτά, καταλαβαίνουμε όλοι πως Η ακρίβεια, δέχτηκε καίριο πλήγμα,αλλά υποψιαζόμαστε πως κατάφερε να διαφύγει τον κίνδυνο και να ορθοποδήσει. Άντε, το καρυοφύλλι μάνα μου, μην περιμένει ο κύριος Καραμανλής με τα άλλα παλικάρια στην πόρτα.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2008

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ






Είχε ωραίο ήλιο χθες, βγήκε ο Νίκος Γκαργάνας και μας μίλησε για τον κακό μας τον καιρό, και πήγαμε να πιάσουμε καμιά γωνιά, διότι βαριά σύννεφα πλακώσαν από παντού με το που άρχισε να μιλά ο κύριος διοικητής,
Ο Νίκος Γκαργάνας, δεν φταίει, γιατί να φταίει δηλαδή, τεχνοκράτης είναι, λέει εκείνος ότι διαπιστώνει, τα μεταφράζει με τη δική του λογική σε μέτρα,, και ζήτω που καήκαμε. Μας είπε λοιπόν για μεγέθη που αν περιμένεις αν στα πω με αμιγώς οικονομικούς όρους, λυπάμαι, έχασες. Θα σου πω τι κατάλαβα από την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Κατάλαβα, πως τούτη η γη που την πατούμε όλοι μέσα θε να μπούμε, οπότε χαρείτε όσο είναι καιρός, και καιρό πολύ δεν έχεις, λυπάμαι που σε στενοχωρώ. Έχουμε λοιπόν κατά τον κύριο Γκαργκάνα μια επιβράδυνση της ανάπτυξης, που είναι παρήγορο από μία άποψη. Σημαίνει πως κάποια ανάπτυξη την είχαμε, απλά τώρα πάει διακοπές για χειμερινό σκι.
Μαζί, έχουμε αύξηση του πληθωρισμού, κι αυτό το δίδυμο της συμφοράς, πως θα το αντιμετωπίσεις; Απλό, απλούστατο. Δεν θα πάρεις αύξηση φέτος, αγαπητέ, ή στην καλύτερη περίπτωση, θα παρεις κάτι, το οποίο δεν το λες όμως αύξηση στο μισθό σου, όχι. Το λες τίποτα, γιατί τίποτα δεν είναι. Οπότε, κυριολεκτείς.
Πρόσθεσε εδώ και το άλλο καλό, πως το ασφαλιστικό, πρέπει να προχωρήσει άμεσα, διότι αλλιώς καήκαμε λέει ο κύριος Γκαργκάνας. Πάντως, είδα ένα χαμόγελο χθες. Αυτό του Γιώργου Αλογοσκούφη. Όταν τα είδα, πρέπει να σου πω πως ανησύχησα περισσότερο.

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2008

ΒΑΛΕ ΤΟ ΣΤΕΜΑ ΣΟΥ


Ένα νέο κύμα μας χτύπησε, και να σωθείς μην περιμένεις. Αυτό το κύμα, ακρίβεια το λες, το λες και κερδοσκοπία, χωρίς να πέφτεις καθόλου έξω.
Κοίταξε το γίνεται: Ανέβηκαν οι τιμές, διότι το χιόνι που έπεσε πυκνό, κατέστρεψε διάφορα χρήσιμα, που έγιναν άχρηστα, και μείναν λίγα συλλεκτικά κομμάτια, που για να τα αποκτήσεις πρέπει να κτυπήσεις «τιμή» σαν να συμμετέχεις σε δημοπρασία του οίκου Κρίστις.
Πάρε το κουνουπίδι, για παράδειγμα. Σπάνιο τεμάχιο, ποιός θα είναι ο τυχερός, ελάτε, δώστε τις προσφορές σας, κοιτάξτε το τι ωραίο που είναι, κοιτάξτε το χρώμα του, τις αισθησιακές γωνίες του, αποκτήστε το και ανανεώστε το χώρο σας με αυτό το αντικείμενο. σε περίπτωση πανικού, μπορείτε να το φάτε κιόλας, αν και με τόσα λεφτά που δίνετε, πίσω από μια βιτρίνα βάλτε το στο σαλόνι, να το βλέπουν οι επισκέπτες.
Μην σου πω για το μπρόκολο: Άλλη φάση εδώ, πήγε το μπρόκολο και έγινε το στέμμα της βασίλισσας της Αγγλίας, όοον αφορά την εκτίμηση των φιλότεχνων τουλάχιστον για την τιμή του, οπότε, να αντέχετε οικονομικά πάρτε ένα τεμάχιο , και φορέστε το υπερήφανα στο κεφάλι, για να δείξετε πως έχετε οικονομική επιφάνεια . Και δεν εξαρτάστε από τον κύριο Κοντό.
Ο κύριος Κοντός, είναι υπουργός Ανάπτυξης και Τροφίμων και πάει στις πληγείσες περιοχές για να δει ο άνθρωπος τι συνέβη επί τόπου, και να δώσει λύεις. Πολύ παρήγορο είναι αυτό.
Πάντα οι «επί τόπου» εξάλλου, προσέφεραν. Τι ακριβώς; Τίποτα ακριβώς, αλλά κάνουν άμα πιστέψεις τις δηλώσεις τους, παρηγοριέσαι. Κάτι είναι κι αυτό.

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2008

ΧΙΟΝΙΣΕ


Τα κατάγματα είναι πολύ της μόδας αυτές τις μέρες. Αν δεν πάθεις ένα, είναι εκτός κλίματος, δεν είσαι trendy να στο πω για να το καταλάβεις.
Αυτό το χιόνι που έπεσε,χάρισε μια πολύ ειδυλλιακή ατμόσφαιρα σε όλη τη χώρα, και ωραίες φωτογραφίες βγάλαμε, αλλά άμα σας πούμε πως δεν γλιστρήσαμε και βρεθήκαμε με τα μούτρα πάνω σε πεζοδρόμιο κεντρικότατο, ρεζίλι κανονικό δηλαδή, ψέματα θα σας πούμε.
Ένα καλό είχε αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Το είχαν προβλέψει εγκαίρως οι μετεωρολόγοι, οπότε και η κρατική μηχανή πήρε τα μέτρα της. Πήρε τα μέτρα της, μέτρησε από δω, μέτρησε από κει, μέτρησε τώρα εσύ τις αντιδράσεις, να μου πεις, αν όλο αυτό το σύστημα σου φαίνεται συντονισμένο.
Μου βγαίνει ο Νικήτας Κακλαμάνης, που δήμαρχος Αθηναίων είναι, δεν είναι τυχαίος, και μου λέει, ξέρεις, κρατήσαμε δρόμους ανοιχτούς στην Αθήνα, σε συνεργασία με τους εργολάβους όμως, όχι με τον κεντρικό μηχανισμό όμως, και μας δώσανε ευθύνες, λεφτά δεν μας δώσατε αγαπητέ Προκόπη.
Αμέσως μετά μου βγαίνει ο Προκόπης να με πείσει πως αυτός έχει δίκιο, και μου δηλώνει πως πολύ καλά έδρασε ο κρατικός μηχανισμός, και μην ακούτε διάφορα περίεργα, επιπροσθέτως να συγκρίνετε τα σημερινά με τα προ του 2004, δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ. Ναι, αυτό θα κάτσουμε να κάνουμε τώρα, μες στο κρύο μες στ αγιάζι.
Παρεμπιπτόντως, το ότι εμφανίζεται αισιόδοξος για το Ασφαλιστικό ο Γ. Αλογοσκούφης, είναι καλό, ή θα έχουμε νέο βαρύ κύμα κακοκαιρίας;

Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΑΚΡΙΒΕ ΜΟΥ ΦΩΛΙΑ


Είδες τα τελευταία επεισόδια του σίριαλ Ζαχόπουλου, που από παράταση σε παράταση πηγαίνει, και νομίζω πως δεν πιάνει πια τις θεαματικότητες που έπιανε, οπότε να δεις που θα το κόψουν.
Εμένα μου διέφυγαν, και καθόλου δεν στενοχωριέμαι γι αυτό. Όμως, κάτι πήρε το αυτί μου,πως κάθισε ο πρωθυπουργός μαζί με τον υπουργό Ανάπτυξης, τον Χρήστο Φώλια, και ασχολήθηκε με την ακρίβεια. Αυτό, πολύ με ενδιαφέρει, με ενδιαφέρει περισσότερο αν θα αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.
Τώρα, πώς ασχολήθηκε ο Κώστας Καραμανλής ακριβώς, δεν είμαι σε θέση να το ξέρω. Ελπίζω πάντως να μην πήρε ένα μπακαλοτέφτερο και έκανε τους λογαριασμούς του, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως το πρόβλημα δεν είναι στην ακρίβεια ακριβώς, είναι στον καταναλωτή, που είναι επιπόλαιος άνθρωπος
Επιπόλαιο με είπε μέσες άκρες ο υπουργός ο ίδιος, ο Χρήστος Φώλιας, γιατί λέει, ο καταναλωτής πρέπει να έχει καλύτερη ενημέρωση, να επιβραβεύει τον καλό και να τιμωρεί τον κακό έμπορο. Από που θα την πάρω αυτήν την ενημέρωση παιδιά, και τι βραβείο θα απομείνω στον καλό τον έμπορο; Κανείς δεν είπε.
Και για τα σούπερ μάρκετ τι να κάνω που τα διαχειρίζεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος αν κατάλαβα καλά, και δεν θέλει να μπει τώρα σφήνα ο Αλέξης Τσίπρας που προέρχεται από ένα μικρομάγαζο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ, και τώρα θέλει πολυτέλειες. Ο Πάγκαλος το λέει, άνοιξε ο πόλεμος ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ κατάλαβα εγώ, καταλάβαμε όλοι. Ψυχραιμία ....

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2008

ΩΡΑΙΟΤΑΤΟ ΑΡΧΕΙΟ


Να σε ρωτήσω κάτι, μήπως ξέρεις να με διαφωτίσεις: Που βρίσκονται όλα αυτά τα αρχεία που πάνε διάφορες υποθέσεις και χώνονται, καταχωνιάζονται για να στο πω αλλιώς και μην τις είδατε μην τις απαντήσατε;
Λογικά, πρέπει να υπάρχει ένα μεγάλο κτίριο κάπου,ένα Μέγαρο, γιατί μια τέτοια αρχειοθήκη πρέπει να έχει όγκο πολύ. Υπερμεγέθης.
Το πως χωράει τώρα μαζί και πακιστανούς, και υποκλοπές, και ομόλογα, και έναν Κλαδά αυτοπροσώπως, είναι κάτι που δεν μπορώ να το καταλάβω με την πρώτη ανάγνωση, με τη δεύτερη μπερδεύομαι ακόμα περισσότερο.
Αυτές όλες οι υποθέσεις, οι αρχειοθετημένες, συζητάνε μεταξύ τους; Δηλαδή, βγαίνει από το συρτάρι ένας Πακιστανός, βγαίνει από το άλλο ο Κουκοδήμος για παράδειγμα, και πιάνουν συζήτηση, ή απλώς κάθονται εκεί μέσα και δεν τους ξαναβλέπει ανθρώπου μάτι;Κρίμα αν συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Κανονικά θα έπρεπε να το κάνουν κάτι σαν Μουσείο, να πηγαίνει ο κάθε χαρούμενος επισκέπτης, και να βλέπει κομμάτια από τη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Να λέει η ξεναγός, «εδώ βλέπετε κομμάτια και θρύψαλα από την υπόθεση Ζαχόπουλου, δυστυχώς δεν έχω DVD να σας δώσω, αλλά έτσι κι αλλιώς ποιός βλέπει πια στις μέρες μας DVD; Κανένας λέει το Μέγαρο Μαξίμου, που ξέρει από αυτά».
Η ξενάγηση σε έναν τέτοιο χώρο, θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με αποσπάσματα από τις εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλοπόυλου, αλλά και του Θέμου Αναστασιάδη, και επίσης μερικά video από την ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου θα βοηθούσαν πάρα πολύ τον επισκέπτη να μπει στο κλίμα.
Στο κλίμα της πλήρους σύγχυσης, εννοούμε.

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2008

ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ


Η Βουλή είναι ένα ωραίο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, που πάνε οι τουρίστες και το φωτογραφίζουνε, ειδικά την ώρα που οι τσολιάδες αλλάζουν φρουρά και αυτό είναι πολύ θεαματικό. Αυτά, απ έξω.
Από μέσα η Βουλή έχει άλλη χάρη, και αυτή την προσδίδουν οι εκπρόσωποι του έθνους που ανεβαίνουν στο βήμα και ομιλούν για τα κρίσιμα ζητήματα του έθνους, ενώ παίρνουν και αποφάσεις για όλους εμάς που τους ψηφίσαμε- να μου κοπεί το χέρι από τη ρίζα είναι μια φράση που ακούγεται στο μπαγκράουντ.
Μερικές φορές οι συζητήσεις στη Βουλή έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κυρίως όταν παρίσταται ο πρωθυπουργός της χώρας, κάτι που δεν το κάνει συχνά, και απαντά σε ερωτήσεις της αντιπολίτευσης.
Μιλάμε για το «λίκνο της Δημοκρατίας τώρα, και χθες, άστραψε και βρόντηξε το λίκνο, γιατί βγήκε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και τους κατατρόπωσε όλους, με μια απλή, αλλά σαφή φράση. Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα:
«Δεν χαριζόμαστε ούτε πρόκειται να χαριστούμε ποτέ σε κανέναν. Όποιος και αν είναι, όπου και αν βρίσκεται».. Βέβαια, από αυτή τη φράση, προκύπτει το ερώτημα, πού να βρίσκεται αυτός που δεν θα του χαριστούμε, γατί κάπου πρέπει να ναι, αφού έχουμε υπόθεση Ζαχόπουλου που τρέχει, έχουμε υπόθεση της Siemens που τρέχει, μόνες τους αρχίσανε το τροχάδην, ή κάποιος έβαλε ο χεράκι του;
Ποιός να είναι, ο πρωθυπουργός μάλλον δεν ξέρει. Το άφησε ανοιχτό το ζήτημα αυτό, για να χουμε να συζητάμε και μεταξύ μας, αλλά για να χουν και θέμα τα τηλεοπτικά πάνελ. Πως θα τη βγάλουν αλλιώς;

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2008

ΔΙΣΕΚΤΟΙ ΚΑΙΡΟΙ


Δεν μπορώ να σου πω με καμία βεβαιότητα ποιός ήταν αυτός που έκανε τι διαρροές από την ψηφοφορία για την εκλογή του Αρχιεπισκόπου, οι οποίες αποδείχθηκαν και έγκυρες. Όπου όλοι οι ιεράρχες ήταν κλεισμένοι σε μια αίθουσα, είχαν και την «ομπρέλα» από πάνω τους που απενεργοποιεί τα κινητά, και όμως η πληροφορία κινήθηκε.
Τι να σου;Να σου πω πως το Αγιο Πνεύμα έδρασε, εν είδει περιστεράς βεβαίως, «πέταξε» προς τα έξω για να πει όα συμβαίνουν μέσα;Βλάσφημο ακούγεται, το αποσύρω. Σημασία έχει ότι εξελέγη νέος Αρχιεπίσκοπος, «άξιος, άξιος», τελεία στα εκκλησιαστικά γιατί ειδικοί δεν είμαστε.
Μας απασχολεί κάπως, ελαφρά όμως, όπως και την κυβέρνηση, η νέα διαφοροποίηση του Πέτρου Τατούλη από την επίσημη κυβερνητική γραμμή που βγαίνει ευθαρσώς και λέει να γίνει εξεταστική, και κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με τη δικαιοσύνη, ό τι και καλά θα «κολλήσει» η διερεύνηση της υπόθεσης Ζαχόπουλου.
Άσε το άλλο που λέει, που αν δεν είναι αιχμή για την κυβέρνηση, πες με ηλίθιο και δεν θα παρεξηγηθώ:«Τίποτα δεν μπορεί να στηρίζει επ άπειρον τα θεμέλια ενός συστήματος που δυναμιτίζονται από αλλεπάλληλες κρίσεις». Είπε ο Τατούλης, τι να πει ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης τώρα γι αυτό;περί ανέμων και υδάτων πολλών, και άλλη ερώτηση, παρακαλώ. Εκατόν πενήντα ένα τους έχουμε, καταλαβαίνετε.
Κι άλλο έχουμε. Είμαστε σε αναμονή εκλογής νέου προέδρου του ΣΥΝ, που να τρέξεις να τα προλάβεις όλα αυτά, ερωτώ; Φορτωμένος μας μπήκε ο Φεβρουάριος, και περνάμε και δίσεκτο έτος, μην ξεχνάτε.

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2008

ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ


Θέλω να ζήσω, αναφωνεί δραματικά ο δικομματισμός, που είναι σε δύσκολη κατάσταση είναι η αλήθεια, και η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, γιατί πως να τον σώσεις αυτόν;Που, όλο πέφτει, και ξαναπέφτει, και εκεί που λες, εντάξει, έκλεισε, τον έπιασε τοκ πάτο, να τος πάλι που βρίσκει κι άλλο περιθώριο για να δείξει πόσο χαμηλά έπεσε- και πάλι. Να πούμε τώρα πως πάθαμε σοκ από τα τελευταία ευρήματα, ψέματα θα σας πούμε, γιατί, λόγο για να ανακάμψει, δεν βρήκαμε, όσο κι αν ψάξαμε. Ψάξαμε την κυβέρνηση απ όλες τις πλευρές, και τι είδαμε; Σκάνδαλα είδαμε, ατυχείς χειρισμούς είδαμε, αναποτελεσματικές πολιτικές είδαμε, υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν είδαμε. Τέτοια είδαμε, να η αναξιοπιστία να πιάνει ταβάνι, και μάλλον κανείς, ούτε στο κυβερνητικό στρατόπεδο αναρωτιέται για αυτή τη μεγάλη πτώση. Και το ΠΑΣΟΚ το ψάξαμε βεβαίως βεβαίως και δω τι να πεις; Όλο το προηγούμενο καιρό στο «μαλλιοτράβηγμα» (για να μιλήσουμε με καθαρά πολιτικούς όρους» εξαντλήθηκε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και να η εσωστρέφεια και από δω και από κει, και η ενότητα στο εκτελεστικό απόσπασμα- ίσια-ίσα που τη γλίτωσε, να ξέρετε, που το ξέρετε. Πως θα είχε ανακάμψει δηλαδή;Ως εκ θαύματος; Τώρα κάτι αρχίζει να κινείται εκεί στη Χαριλάου Τρικούπη, αλλά να δούμε για πόσο, γιατί σημασία δεν έχει η αρχή. Η συνέχεια έχει. Ανέβηκε ο ΣΥΝ, ασφαλώς και ανέβηκε. Που θα «κάτσει», ερωτηματικό. Μια χαρά το ΚΚΕ, και ο ΛΑΟΣ επίσης. Θα μπορούσε να μιλήσει κανείς για τέλος εποχής. Αλλά, αυτός, βιαστικός θα χαρακτηριστεί. Ας περιμένουμε.

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2008

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΑΘΗΝΗ



Είναι ωραίο να πατάς γερά στα πόδια σου και να ατενίζεις το μέλλον με αισιοδοξία, όπως ακριβώς κάνει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής που κανένα πρόβλημα δεν έχει, όπως είναι γνωστό, εξ ου και η κυβέρνηση είναι σταθερή και συμπαγής. Μπετόν αρμέ, και βαδίζουμε σταθερά προς τις μεταρρυθμίσεις κύριοι, τι μου το λες αυτό, για καλό;Καλού-κακού μου ξεκαθάρισε πάντως πως εκλογές δεν θα μου κάνει, και το είχα έννοια αυτό ομολογώ. Ομολογώ παράλληλα πως έννοια το είχανε και στο ΠΑΣΟΚ, αλλά το μυστικό είναι πως δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να προκήρυξη πρόωρες εκλογές μέσα σε ένα χρόνο δυο φορές, με την επίκληση κάποιου λόγου, παρά μόνο αν χάσει τη δεδηλωμένη μπορεί. Αυτή η δεδηλωμένη, τελευταία κυκλοφορεί και ως κυρία Αθήνη, αλλά συμβαίνει το περίεργο:Τη δεδηλωμένη δεν θέλει να την απολέσει η κυβέρνηση, την κυρία Αθήνη, δεν θέλει να την αποκτήσει όμως. Επισήμως λέγονται αυτά, αν γίνονται παρασκηνιακές ζυμώσεις με την προαναφερθείσα, ζήτω που καήκαμε, και πιάσαμε πάτο. Έχουμε βέβαια και τον ανεξάρτητο Κουκοδήμο, οπότε κρατιόμαστε και από κει, εμείς οι δεξιοί, αλλά έχουμε και τους γνωστούς αντιρρησίες, που λέγανε, παλιά μιλάμε τώρα, πως αν διαφωνούν με κάποιο νομοσχέδιο, συγνώμη αλλά δεν θα το ψηφίσουν. λέγανε. Τι λένε τώρα, τίποτα δεν λένε, για΄τι και η συνείδηση κάνει κάποιες φορές τούμπα, από την ανάγκη βεβαίως, αλλά και γιατί είναι εξασκημένη σε τέτοια ακροβατικά σε μερικούς από τους πατέρες-και τις μητέρες του Έθνους.